Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska średnia główka
koperek mały pęczek
cebulka cukrowa średnia
ząbki czosnku 2-3
jogurt grecki 200 ml
cukier puder mała łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z jogurtem greckim, doprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem pudrem.
Kapustę pekińską pokroić w dość cienkie paski, przełożyć do sporej salaterki.
Posiekać drobniutko koperek, dodać do kapusty. Cebulę cukrową pokroić w cieniutkie piórka i połączyć z kapustą.
Wszystko zalać sosem jogurtowo-czosnkowym, dokładnie wymieszać i przed podaniem odstawić na 15 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak