Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na bogato

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 0,5 kg
marchew 1 szt
bulion 1,5 l
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
zakwas na żur 1 szt
jajko 2 szt
ziemniaki 3-4 szt
majeranek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na bogato

Bulion musimy zagotować. Dodajemy marchewkę pokrojona w krążki. Gotujemy. W międzyczasie kroimy w krążki kiełbasę. Podsmażamy. Obieramy i kroimy w kostkę cebulę oraz czosnek. Gdy tłuszcz wyjdzie już z kiełbaski i jest podsmażona dodajemy cebulę i czosnek. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu ziemniaki oraz kiełbasę z cebulą i czosnkiem. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Wlewamy zakwas. Doprawiamy wg uznania. Ja dodałam majeranek, ale także będzie pyszny z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 29.10.2015 12:58
Pyszności :)
w mojej kuchni 29.10.2015 12:57
pyszna danie obiadowe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak