Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z jarmużem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
cebula 1 szt mała
masło klarowane 2 łyżki
jarmuż 3 listki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z jarmużem

Jarmuż umyć obrać z grubszych części, pokroić drobno.
Na rozgrzaną patelnię włożyć masło klarowane i pokrojoną drobno cebulkę ora czosnek też pokrojony drobno. Chwilę podsmażyć ,dodać jarmuż i jeszcze dusić .Wbić jajka , rozmieszać i smażyć .Przyprawić solą i pieprzem. podawać z pieczywem pełnoziarnistym domowego wypieku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.10.2015 17:10
pyszne śniadanko
Łukasz15 28.10.2015 20:11
Musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak