Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jarmużem i pieczonymi buraczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 sztuki
jarmuż 5 listków
ser feta 100 gram
orzechy włoskie 1 garść
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
smietana 18% 3 łyżki
majonez 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jarmużem i pieczonymi buraczkami

Kroki postępowania

1
Liście jarmużu umyć, oddzielić od twardych części. Porwać na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Sałatka z jarmużem i pieczonymi buraczkami foto
2
Buraczki umyć i owinąć folią aluminiową. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 45 minut.
Krok 2 - Sałatka z jarmużem i pieczonymi buraczkami foto
3
Upieczone buraczki ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać do jarmużu, oprószyć ziołami i dodać przyprawy. Ser feta pokroić w kostkę i dodać do całości.
Krok 3 - Sałatka z jarmużem i pieczonymi buraczkami foto
4
Orzechy włoskie łupić i pokroić na małe kawałki.
Krok 4 - Sałatka z jarmużem i pieczonymi buraczkami foto
5
Dodać do sałatki. Następnie przygotować sos czosnkowy (śmietana, majonez i czosnek). Dodać do sałatki i wymieszać.
Krok 5 - Sałatka z jarmużem i pieczonymi buraczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak