Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo-pieczarkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni 1,5 kg
pieczarki 30 dkg
olej kokosowy 5 łyżek
cebula 1 szt
Kolendra cała Prymat 12 kulek
curry 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
kwaśna śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
ząbek czosnku 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo-pieczarkowa

Dynie pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na oleju kokosowym obsmażyć dynię a następnie dodać cebulę. Smażyć razem 3-4 minuty. Przełożyć do garnka i zalać wodą ok 2,5 l. Dodać obrane pieczarki i gotować na małym ogniu. Dosypać zioła i przyprawy. Po ok 20-30 minutach dodać ząbki czosnku a potem zblendować. Sprawdzić smak, jeśli trzeba jeszcze wyostrzyć, dosolić itp.itd. pogotować kilka minut. Podawać z kleksem z kwaśnej śmietany i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.10.2015 15:49
fajne połączenie smaków
adelajda 27.10.2015 09:59
Myślę że takie połączeni, musi być smaczne :)
MałaMi89 26.10.2015 23:58
Musiała być smaczna. Ja na dynię sezonu jeszcze nie rozpoczęłam :)
Megg 26.10.2015 22:52
lubie taka zupke
Renata9 26.10.2015 20:20
Smaczna zupka :-)
wwwiolka 26.10.2015 19:40
Bardzo fajny przepis.
Grazyna0211 26.10.2015 18:37
fajny pomysł
Bernadeta1 26.10.2015 17:57
na pewno smaczna
Joannasz3190 26.10.2015 17:06
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak