Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z dyni z bekonowym pangrattato

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa

ziemniaki 2 sztuki
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
wrzątek 500 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,25 łyżeczki
kurkuma 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
tymianek 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka

Pangrattato

boczek wędzony 100 g
olej rzepakowy 2 łyżki
bułka czerstwa 2,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z dyni z bekonowym pangrattato

Pangrattato:
Bułkę rozdrobnić w malakserze (ja zostawiam większe kawałki, nie rozdrabniam całkowicie). Boczek drobno pokroić. Na rozgrzanej patelni usmażyć boczek, dodać rozdrobnioną bułkę, olej, smażyć aż całość będzie chrupka.

Zupa:
Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na łyżce oleju. Dodać przyprawy, czosnek, puree z pieczonej dyni, całość zalać wrzącą wodą lub wywarem, gotować ok 15 minut.

Gotową zupę zmiksować blenderem, podawać posypaną pangrattato.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.10.2015 11:17
rewelacyjna zupka
IKrakowianka 06.10.2015 23:51
fajna zupa
Ania84 06.10.2015 23:27
cudowne smaki
Edith85 06.10.2015 22:43
brzmi pysznie
wwwiolka 06.10.2015 21:58
Bardzo fajny przepis.
joannaa24 06.10.2015 21:51
Fajny przepis
Megg 06.10.2015 21:02
pyszna zupka
gosia56 06.10.2015 20:45
na pewno pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak