Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z serkiem topionym i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
serek topiony z szynką 1 szt
pieczarki 300 g
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z serkiem topionym i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Filety myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż na pół i mocno rozbijamy. Każdy płat przyprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem.
Krok 1 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto
2
Następnie na połowie fileta układamy plasterki pieczarek (ja miałam mrożone).
Krok 2 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto
3
Na pieczarkach układamy po 3 plasterki serka topionego.
Krok 3 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto
4
Fileta składamy na pół, tak żeby nadzienie było w środku i lekko sklejamy brzegi.
Krok 4 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto
5
Gdy wszystkie płaty mamy już gotowe, wówczas obtaczamy je w mące.
Krok 5 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto
6
Następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej.
Krok 6 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto
7
Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący wkładamy filety.
Smażymy z obu stron do zrumienienia panierki.
Krok 7 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto
8
Jeszcze gorące podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 8 - Piersi z serkiem topionym i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 21.10.2015 16:00
Super przepis
SzczyptaChili 21.10.2015 13:08
Uwielbiam wszelkiego typu roladki , z serkiem i pieczarkami pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak