Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pekinką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 szt
schab pieczony 2 plastry
kapusta pekińska 2 liście
czosnek ząbki 1 szt
masło
oliwa
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pekinką

Jajka myjemy pod bieżącą wodą. Na patelni rogrzewamy masło z dodatkiem oliwy. Mięso kroimy w kawałki i podsmażamy.

Liście kapusty pekińskiej myjemy, dokładnie osuszamy i siekamy bardzo drobno - wrzucamy na patelnię i podsmażamy minutę cały czas mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami ulubionymi, dodajemy też przeciśnięty przez praskę czosnek.

Jajka wybijamy po kolei po jednym do miseczki sprawdzając ich swiezosc a następnie wlewamy na patelnię.

Smażymy wszystko cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 20.10.2015 00:04
polecam :)
Ola1young 19.10.2015 19:33
ciekawa jajecznica
Łukasz15 19.10.2015 14:33
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak