Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony bób z szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 g
szynka 4 plastry
koperek 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony bób z szynką

Kroki postępowania

1
Bób płuczemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i lekko solimy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Zostawiamy do ostygnięcia, następnie obieramy go ze skórek.
Krok 1 - Smażony bób z szynką foto
2
Na roztopione na patelni masło wrzucamy plasterki szynki i smażymy, aż będzie chrupiąca.
Krok 2 - Smażony bób z szynką foto
3
Na sam koniec wsypujemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Chwilkę smażymy i zdejmujemy z ognia.
Krok 3 - Smażony bób z szynką foto
4
Wówczas wrzucamy bób i całość lekko przyprawiamy pieprzem. Mieszamy i smażymy jeszcze przez 3 minuty.
Krok 4 - Smażony bób z szynką foto
5
Tak przygotowany bób z chrupiącą szynką podajemy jako danie na gorąco.
Krok 5 - Smażony bób z szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.10.2015 22:41
Ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak