Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka drobiowa z brukselką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
brukselka 1/2 kg
pieczarki 1/4 kg
papryka 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka drobiowa z brukselką

Brukselkę obrać z wierzchnich liści i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić, większe sztuki przekroić na pół.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojonego w kostkę fileta, posypać przyprawami, podsmażyć. Pieczarki pokroić w plasterki, papryke w kostkę, natkę posiekać, dodać razem z brukselkę do kurczaka, podlac woda i dusić około 30 minut.
Całość doprawić. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać na patelnię, mieszać do zgęstenienia, gotować jeszcze 5 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 18.10.2015 20:42
Bardzo ciekawe danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak