Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka tortowa 2 szklanki
mleko ciepłe 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
drożdże suche 7 g
jabłko winne 2 sztuki
cynamon Prymat szczypta
miód płynny do polania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy mąkę tortową oraz suche drożdże i cukier, mieszamy łyżką . Wlewamy ciepłe mleko, dodajemy jajko , całość miksujemy mikserem do uzyskania jednolitej masy.Odstawiamy na 10 minut.
Krok 1 - Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem foto
2
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy na plasterki niezbyt cienkie, obtaczamy w miseczce z cynamonowym cukrem.
Krok 2 - Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem foto
3
Łyżką kładziemy porcje ciasta na patelnię z niewielka ilością oleju, na ciasto rozkładamy jabłuszka i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto, osaczamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.Podajemy polane płynnym miodem.
Krok 3 - Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.10.2015 13:14
zawsze mile widziane
olkaaa 18.10.2015 12:34
Uwielbiam racuszki.
gosia56 18.10.2015 11:47
oj super dawno nie robiłam muszę zrobić po niedzieli;)
Anna169Hosz 18.10.2015 11:24
Smaczne racuszki... taki ciepły domowy klimat zawsze wprowadzają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak