Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z pieczonej papryki i pomidorów do mięs

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 duża sztuka
pomidory 2 twarde sztuki
oliwa
bulion warzywny 1/2 szklanki
pomidory suszone Smak 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Nada niepowtarzalnego smaku mięsom czy też domowym pizzom.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z pieczonej papryki i pomidorów do mięs

Paprykę pozbawić gniazda nasiennego pokroić w paski. Pomidory pokroić w czwórki. Warzywa ułożyć w blaszce do pieczenia , skropić oliwą. Piec 35 min w piekarniku nagrzanym do 180st. ( aż skórka zacznie odchodzić i robić się spieczona)
Upieczone warzywa obrać ze skórki, przełożyć do garnka , zalać bulionem oraz dodać przyprawy. Doprowadzić do zagotowania. Sos zmiksować blenderem na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.10.2015 11:15
świetny sos
Renataj 17.10.2015 23:30
Robię sos z pieczonej papryki ale pomidorów nie piekę - muszę wypróbować Twój przepis:)
MałaMi89 17.10.2015 22:41
Mam podobny przepis, ale jakoś zawsze mi nie po drodze piec warzywa... Ale zbiorę się i zrobię :)
Anna169Hosz 17.10.2015 20:08
Pyszny sosik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak