Przepis i sposób przygotowania na: Sos z pieczonej papryki i pomidorów do mięs
Upieczone warzywa obrać ze skórki, przełożyć do garnka , zalać bulionem oraz dodać przyprawy. Doprowadzić do zagotowania. Sos zmiksować blenderem na gładki krem.
papryka czerwona | 1 duża sztuka |
pomidory | 2 twarde sztuki |
oliwa | |
bulion warzywny | 1/2 szklanki |
pomidory suszone Smak | 1 łyżeczka |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
Liść lubczyku suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: