Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak za słodkiej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 l
szponder wołowy 300 g
kapusta biała 1/4 szt
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 szt ( mały )
por (biała część) 1 szt
ziemniaki 4 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kminek 1 szczypta
sól i pieprz
natka pietruszki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak za słodkiej kapusty

Mięso opłukałem, zalałem wodą, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem około 20 minut. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler obrałem, pokroiłem w kostkę , dodałem do wywaru mięsnego. Kapustę i por po opłukaniu pokroiłem na cienkie paski, wrzuciłem do wywaru. Dodałem liść laurowy, ziele angielskie, kminek, ziarenka pieprzu, doprawiłem solą. Gotowałem około 45 minut. Pod koniec gotowania wsypałem lubczyk i pieprz mielony. Zdjąłem z ognia, wyjąłem mięso, które po pokrojeniu dodałem ponownie do zupy. Wrzuciłem na koniec posiekany koperek i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 17.10.2015 18:31
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak