Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z nadzieniem chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
sól i pieprz
chrzan tarty 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z nadzieniem chrzanowym

Mięso wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą, 2-3 łyżkami bułki tartej i przyprawami. Chrzan połączyć z żółtkiem i masłem. Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać na nie farsz chrzanowy i formować kotlety. Panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.10.2015 08:43
ciekawy pomysł na nadzienie
Jumper123 14.10.2015 20:30
świetny przepis
gosia1988 14.10.2015 20:12
fajne połączenie
Justyna Jussstiii 14.10.2015 19:39
wowo super takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak