Przepis i sposób przygotowania na: Torcik brzoskwiniowy.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać 2-3 krople aromatu, wymieszać, przełożyć do tortownicy i piec 32 minut w 180 stopniach C.
Po upieczeniu ostudzić i przekroić na dwa placki.
Masa:
1 i 1/2 szklanki mleka wlać do garnka, wstawić na gaz i gotować.Mąkę i budyń rozprowadzić w pozostałym mleku, wlać na wrzątek i zagotować.. Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, a następnie dodawać po łyżeczce ugotowanej masy, ciągle ucierając.
Przekrojone placki nasączyć sokiem z brzoskwiń, z odrobiną wody.
Masą posmarować ciasto, na masę ułożyć pokrojone brzoskwinie, przykryć drugim blatem ciasta, a pozostałą masą posmarować torcik z zewnątrz.
Na wierzch ułożyć plasterki brzoskwiń i udekorować wg uznania.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.