Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula marynowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

cebulka 1,5 kg
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koper

Zalewa

woda 1,5 l
sól 50 g
cukier 50 g
ocet 10 % 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula marynowana

Cebulki obrałem, włożyłem do wrzącej wody na 3 minuty, odcedziłem, przelałem zimną wodą. Ułożyłem w słoikach, dodałem przyprawy. Przygotowałem zalewę: zagotowałem wodę z solą i cukrem, dodałem ocet. Gorącą napełniłem słoiki. Zamknąłem i pasteryzowałem 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.10.2015 20:39
smaczna cebulka
R'n'G Kitchen 13.10.2015 10:31
Można jeść samą, jako zakąskę do wódki, do sałatek, do koreczków itp.
mirosława4 13.10.2015 10:13
ciekawy przepis warty wypróbowania
Futka 13.10.2015 08:55
Świetna i bardzo apetyczna cebulka :)
olkaaa 13.10.2015 07:26
Fajny przepis.
paulina2157 13.10.2015 06:41
cebulki jeszcze nigdy nie marynowałam do czego później można taką wykorzystać
Łukasz15 12.10.2015 23:53
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak