Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jesienna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 20 dag
twaróg 30 dag
jabłka 20 dag
orzechy włoskie 10 dag/ posiekane
jogurt naturalny 1 kubek/150 gram
cukier waniliowy 1 szt
cukier 3 łyżki
powidła śliwkowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jesienna

Wykonanie:
Ser pokroić w drobną kostkę i odstawić. Jogurt wymieszać z powidłem i cukrem waniliowym. Śliwki wypestkować, pokroić w cienkie paski, jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce posypać cukrem. Połączyć owoce z serem, polać sosem jogurtowym, posypać posiekanymi orzechami, schłodzić i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak