Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
marchewka 1 duża
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 duże
ziemniaki 5 szt
pomidory krojone z puszki 1
śmietana gęsta 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Kroki postępowania

1
Wołowinę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Bogracz foto
2
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Bogracz foto
3
Cebulę, marchew i papryki również pokroić w kostkę.
Krok 3 - Bogracz foto
4
Na patelni rozgrzać rozgrzać olej i podsmażyć wołowinę.
Krok 4 - Bogracz foto
5
Gdy zmięknie dodać cebulę, a później marchewkę.
Krok 5 - Bogracz foto
6
Wlać pomidory z puszki, wsypać przyprawy, dodać ziemniaki.
Krok 6 - Bogracz foto
7
Na końcu dodać paprykę. Jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 7 - Bogracz foto
8
Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać śmietanę i natkę pietruszki. Zagotować. Podawać na gorąco.
Krok 8 - Bogracz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.01.2017 18:42
smaczne danie
natalia.doradca 27.09.2015 12:29
Pyszne :-)
Ewelina1991 24.09.2015 15:43
smaczne danie
Wacław 24.09.2015 10:56
pyszne i syte danie :-)
Aleksandra/Olcia 24.09.2015 09:50
idealny na rozgrzanie
myszka6 24.09.2015 08:54
Ciekawy przepis.
Agnieszka-87-25 24.09.2015 08:21
wysmienite
fotoviderek 23.09.2015 22:38
Lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak