Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonej pietruszki i marchewki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 5 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
imbir 100 gram
sól do smaku 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szt
natka pietruszki 2 pęczki
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonej pietruszki i marchewki

Warzywa obieram, myję, kroję w kostkę i piekę w piecu w 160 stopniach 40 minut.

Po tym czasie wyciągam, przekładam do garnka zalewam litrem wody i gotuję 30 minut. na koniec doprawiam solą i pieprzem do smaku.

Na zdjęciu propozycja podania z posiekaną świeżą natką pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak