Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w sosie majonezowo- ketchupowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt.
majonez 1 łyżka
ketchup łagodny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w sosie majonezowo- ketchupowym

Wykonanie:
Udka umyć, natrzeć pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem, po czym odstawić na trzy godziny w chłodne miejsce. Formę posmarować tłuszczem i ułożyć przygotowane udka. Majonez wymieszać z ketchupem, posmarować mięso, posypać tartą bułką i przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut, pod koniec pieczenia zdjąć folie i zrumienić mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 23.09.2015 11:02
fajny przeis
pestka 23.09.2015 09:57
bardzo smakowity obiad
Róża1 23.09.2015 09:02
pyszne mięsko :-)
Jumper123 23.09.2015 01:57
pysznie wygląda na pewno smaczne
Franciszek 23.09.2015 00:49
smaczne udka
Łukasz15 22.09.2015 22:19
Bardzo dobre
mirosława4 22.09.2015 21:59
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak