Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z kaszy jaglanej

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
olej 3 łyżki
jajko 3 sztuki
kakao 1/2 szklanki
miód prawdziwy 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 1/4 szklanki
płatki migdałowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z kaszy jaglanej

Kroki postępowania

1
100gram kaszy jaglanej płuczemy i gotujemy. Ugotowaną studzimy. Przestygnięta przekładamy do miski.
Krok 1 - Brownie z kaszy jaglanej foto
2
Do kaszy dodajemy olej, kakao, miód, proszek do pieczenia i jogurt naturalny. Całość dokładnie blendujemy.
Krok 2 - Brownie z kaszy jaglanej foto
3
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 25minut w temperaturze 180stopni.
Krok 3 - Brownie z kaszy jaglanej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.09.2015 09:14
Zdrowe i smaczne ciacho :)
Poison1988 22.09.2015 08:10
Świetne ciacho! :)
wwwiolka 21.09.2015 12:53
Bardzo fajny przepis.
Anna169Hosz 21.09.2015 11:32
Robię podobne, bardzo smaczne.
Renataj 20.09.2015 22:59
Apetyczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak