Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle czekoladowe z kokosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 300 g
mleko 2% 300 ml
mleko w proszku 250 g
wiórki kokosowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowe z kokosem

Czekoladę połamać na drobne kawałki i wrzucić do rondelka z mlekiem. Postawić na średnim ogniu i podgrzewać mieszając do roztopienia czekolady. Odstawić na 5-10 minut do przestudzenia. Następnie dodać mleko w proszku i 2 łyżki wiórek kokosowych, całość dokładnie wymieszać. Przestudzoną masę umieścić w lodówce do stężenia. Gdy masa zgęstnieje, rękoma formować kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Schować do lodówki do momentu podania. Trufle utrzymają świeżość około tygodnia jeśli będą przechowywane w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna26 22.09.2015 21:05
Fajne te Twoje trufle :)
wedith1 21.09.2015 17:40
Uwielbiam kokos, więc te trufelki przypadły by mi do gustu :)
molanka 21.09.2015 10:33
przepięknie wyglądają
paulina2157 21.09.2015 09:54
oj zjadłoby się są bardzo apetyczne ale i kaloryczne
Krystyna32 21.09.2015 06:16
wyglądają pysznie
JulkaTomeczek 20.09.2015 23:26
Uwielbiam takie
MałaMi89 20.09.2015 22:38
Bardzo lubię takie słodkości :)
bogusia 82 20.09.2015 22:35
muszą być pyszne:)
Iwusia 20.09.2015 22:17
szybkie i smaczne
dom-agi 20.09.2015 21:11
Muszą być pyszne!
bietka 20.09.2015 20:05
smaczne trufle :)
halina17 20.09.2015 20:01
Dobry deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak