Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone curry z cieciorką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta curry 2 łyżki, czerwoenj
pomidory bez skóry 400 gram(mogą być z puszki)
cieciorka konserwowa 1 puszka
cebula 1 sztuka duża
ząbki czosnku 2 szt
mleko kokosowe 150 ml
masło klarowane 2 łyżki

Porada

Podawaj z chlebkiem naan

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone curry z cieciorką

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmaż przez chwilę pastę curry, dodaj pokrojoną w grubą kostkę cebulę i plasterki czosnku. Jeśli używasz świeżych pomidorów dodaj je teraz,zalej pół szklanką wodyi trzymaj na ogniu aż puszczą wodę
Krok 1 - Czerwone curry z cieciorką foto
2
Gdy warzywa będą miękkie i szkliste, dodaj pomidory oraz mleko kokosowe i gotuj całość na średnim ogniu ok 5-7 minut minut, aż spora część płynu wyparuje.
Krok 2 - Czerwone curry z cieciorką foto
3
Dodaj cieciorkę (bez zalewy), wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu ok 5 minut. Ostrość zupy można zmienić dodając więcej mleka kokosowego lub pasty curry. Podawać z bazylią lub świeżą kolendrą
Krok 3 - Czerwone curry z cieciorką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.09.2015 12:06
wygląda świetnie
paulina2157 21.09.2015 09:54
chętnie wypróbuję ten przepis
dollce 20.09.2015 22:07
Super propozycja :)
matesko 20.09.2015 20:53
lubię ciecierzycę we wszystkim
Poison1988 20.09.2015 20:14
Pomidorowa z cieciorką to noje naj!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak