Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

makaron spaghetti 200 g
łosoś 2 dzwonka
szpinak mrożony 150 g
cebula 1 szt
śmietana 12% 100 ml
sól i pieprz

do ryby

oliwa
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Rybę skropić oliwą, obsypać przyprawami i odstawić do lodówki na około godzinę. Następnie zawinąć ją w folię aluminiową, do garnka wlać około 2 cm wody, włożyć rybę i gotować pod przykryciem 20 minut. (Rybę można ugotować na parze lub upiec w piekarniku.) Rybę wyjąć z folii i rozdrobnić, usuwając skórę i ości.
Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić drobno i zeszklić razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać zamrożony szpinak i smażyć na małym ogniu, aż się rozpadnie. Dodać łososia, wymieszać, zalać śmietaną, doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.03.2017 11:07
pysznie wygląda
Wiesława1 17.08.2016 09:09
pyszna propozycja
dollce 19.09.2015 18:19
super spaghetti ;) chętnie wypróbuję
bietka 19.09.2015 15:59
szybko (nie licząc oczywiście tej godzinki jak ryba była w lodówce), prosto i smacznie :)
Saga123 19.09.2015 12:46
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak