Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z rodzynkami i czosnkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg
rodzynki 1 szklanka
czosnek ząbki 3 ząbki
sól

Marynata

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
olej 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z rodzynkami i czosnkiem

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Po środku mięsa, nożem robimy kieszonkę na wylot. Rozpychamy ją palcami.
Krok 1 - Schab pieczony z rodzynkami i czosnkiem foto
2
Do kieszonki wtykamy rodzynki.
Krok 2 - Schab pieczony z rodzynkami i czosnkiem foto
3
Na wierzchu schabu robimy 6 nakłuć nożem. W każde nakłucie wciskamy pół ząbka czosnku.
Krok 3 - Schab pieczony z rodzynkami i czosnkiem foto
4
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy marynatą. Miskę zawijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 4 - Schab pieczony z rodzynkami i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.11.2015 07:47
pyszny schab
Babeczka35 19.09.2015 21:28
Super mięsko:)
Maridka19 19.09.2015 13:15
Bardzo pyszne mięsko do obiadu :)
Janina 19.09.2015 12:59
Smaczne mięsko;)
adelajda 19.09.2015 12:42
pyszny schabik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak