Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony kurczak curry z imbirem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 sztuki
imbir starty 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 płaska łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
cebula 1
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony kurczak curry z imbirem

Ćwiartki myjemy dokładnie. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy drobno i rumienimy na oleju w garnku o grubym dnie. Cebulę siekamy drobno i szklimy z czosnkiem.
Papryki, imbir i curry mieszamy i panierujemy nimi kurczaka. Wkładamy ćwiartki do garnka i dusimy do godziny przekręcając je co jakiś czas, w trakcie solimy i pieprzymy do smaku ale nie za dużo. W tym czasie ćwiartki puszczą wodę i tłuszczyk tworząc sos.
Podawać z ryżem lub ziemniakami które można polać powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 18.09.2015 14:46
pyszne mięsko
Ola1young 18.09.2015 14:45
pyszny obiad podano
Agnieszka-87-25 18.09.2015 14:35
oj uwielbiam kurczaki
Jumper123 18.09.2015 14:25
PROSTE I PYSZNE
Anna169Hosz 18.09.2015 12:40
Apetyczny kurczaczek...
Aleksandra/Olcia 18.09.2015 12:34
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak