Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z białej fasoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 2 puszki
ziemniaki 2 szt
pietruszka 2 sztuki
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 1/2 l
śmietana gęsta 1/2 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z białej fasoli

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. To samo robimy z pietruszką. Fasolę należy odsączyć z zalewy. Cebulę siekamy i dusimy na odrobinie masła lub oliwy. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie ziemniaki i pietruszkę. Chwilę podsmażamy. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy fasolę i gotujemy do miękkości. Gotową zupę należy zmiksować ze śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem. Lepsza jest bardziej pikantna. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i odrobiną słodkiej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.11.2016 08:37
ciekawa zupka
berys18 02.10.2015 07:54
prezentuje się pysznie
MałaMi89 01.10.2015 22:50
Pojadłabym takiej zupki :)
inka2012 01.10.2015 19:20
musi być smaczna :)
gusia1000 01.10.2015 17:06
Dobra zupa-krem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak