Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ryżowa z parówkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 woreczki
parówki cienkie 8 sztuk
kukurydza w puszce 1/2 sztuki
sos słodko-kwaśny 250 ml
bulion warzywny 1 szklanka
olej 1 łyżka
przyprawy 1 łyżka tatziki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ryżowa z parówkami

Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , wyjmujemy z woreczków. Parówki kroimy w plasterki , polewamy olejem wymieszanym z przyprawą tatziki-mieszamy. Przekładamy na patelnię smażymy do zarumienienie się parówek. Bulion mieszamy z sosem słodko-kwaśnym , solą i pieprzem-przelewamy na patelnię , dodajemy kukurydzę. dusimy aż sos będzie gorący.
Ryż przesypujemy do gotowego sosu-łączymy dokładnie wszystkie składniki razem. Nakładamy na talerze ( np. robiąc kopczyki miseczką , lub mniejsze kulki łyżką do lodów).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.10.2015 21:46
Takie jedzonko bardzo lubię
SzczyptaChili 01.10.2015 13:34
Dziękuję :)
pajbek 01.10.2015 12:56
Lubię takie jedzonko :-)
Wafelek2601 01.10.2015 11:59
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak