Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa sałatka.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki konserwowe 1 mały słoik
pieczarki marynowane 1 mały słoik
kukurydza w puszce pół puszki
majonez kilka łyżek
cebula 1 mała sztuka
sól i pieprz do smaku

Porada

Buraczki użyłam tarte na dużych oczkach.Pojemność słoików pieczarek i buraczków około 200-250 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa sałatka.

1.Buraczki dokładnie odciskamy z zalewy.Kukurydzę i pieczarki osączamy z zalewy,pieczarki przekrawamy na pół.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3.Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki,najlepiej ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.10.2015 08:17
Dziękuję i polecam:)
Aleksandra/Olcia 01.10.2015 11:14
uwielbiam wszystko co z buraczkami
IZABELA29 01.10.2015 09:50
szybko i smacznie
gosia1988 01.10.2015 09:37
szybko i smacznie - to lubię
Madzai 01.10.2015 09:09
Super, szybka i prosta
gusia1000 01.10.2015 08:46
Prosta i szybka.
Motorek 01.10.2015 08:43
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak