Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt średni
mąka 4 łyżki
jajko 4 szt
cebula 2 szt
natka piertuszki krojona 1 łyzka
sól do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Seler w cieście

Seler obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać mąkę, jajka, drobno posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Przyprawić solą i papryką, dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane śmietaną lub stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.02.2012 08:51
fajne
marcia71 27.06.2011 21:20
smaczne
Dorota59 08.05.2011 00:54
przyznam, że takiego nie robiłam
gosia561 04.04.2011 10:22
brzmi apetycznie
aisoglam 17.11.2010 14:32
nie bardzo przepadam za selerem, ale w tej wersji kusi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak