Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z galaretką i kokosem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
olej 1 łyżka
ocet 1 łyżka
woda 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa jabłkowa

jabłka 1,5 kg.
cukier 2 łyżki
galaretka agrestowa 2

Masa budyniowa

budyń śmietankowy 2
masło 1 kostka

Posypka kokosowa

wiórki kokosowe 100 g.
margaryna 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z galaretką i kokosem

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem. Dodać pozostałe składniki. Wyłożyć na blachę i piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 1 - Szarlotka z galaretką i kokosem foto
2
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Gotować do ich miękkości. Dodać cukier i galaretki. Poczekać aż zgęstnieje dopiero wtedy wyłożyć ją na biszkopt.
Krok 2 - Szarlotka z galaretką i kokosem foto
3
Ugotować budyń, utrzeć go z masłem. Wyłożyć na masę z jabłek.
Masło rozpuścić.Dodać cukier i wiórki kokosowe. Zrumienić. Wyłożyć na masę budyniową.
Krok 3 - Szarlotka z galaretką i kokosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.10.2015 22:20
smakowicie wygląda
Margo1 14.10.2015 17:57
na pewno smakowite
Dorota76 06.10.2015 07:01
super przepis
Krystyna32 30.09.2015 09:03
pyszności :)
Krzysztof15 30.09.2015 06:19
palce lizac
halina17 29.09.2015 21:10
Smaczne ciasto.
marenka 29.09.2015 18:24
pyszne ciasteczko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak