Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z sosem paprykowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety

kotlety schabowe 4
Rozmaryn suszony Prymat 1-2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyżeczka
olej do smażenia
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 1 łyżeczka

sos

cebula 2
papryka czerwona 4
ząbki czosnku 2
pomidory krojone z puszki
oregano 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z sosem paprykowym

Kroki postępowania

1
Cebulę obierz i posiekaj w piórka.Z papryki usuń nasiona i pokrój ją w paseczki.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 1 - Schabowe z sosem paprykowym  foto
2
Do podsmażonej cebuli dodaj paprykę,smaż przez ok 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i duś ok 10-15 minut,od czasu do czasu mieszając. Na koniec dopraw solą,pieprzem i oregano. Dodaj ocet winny.
Krok 2 - Schabowe z sosem paprykowym  foto
3
Przygotuj kotlety.
Kotlety oprósz solą,pieprzem i rozmarynem.
Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oleju. Mięso smaż z obu stron aż się zrumieni. Na koniec kotlety polej octem balsamicznym i miodem,smaż jeszcze przez chwilę.
Kotlety podawaj z sosem paprykowym.
Krok 3 - Schabowe z sosem paprykowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.09.2015 14:48
moje smaki ,danie na 5 :-)
berys18 29.09.2015 13:14
wygląda pysznie
Maridka19 29.09.2015 09:59
Pyszne mięsko do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak