Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia duszona w warzywach

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1,25 kg
mąka 3 łyżki
smalec 2 łyżki
warzywa 1 pęczek
groszek zielony
ser żółty 10 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia duszona w warzywach

Wykonanie:
Dynię oczyścić, pokroić, doprawić do smaku, panierować w mące i usmażyć na rozgrzanym smalcu. Warzywa obrać, pokroić , przyprawić do smaku i udusić na oleju do miękkości. Następnie warzywa wymieszać z przecierem pomidorowym i startym serem. Usmażoną dynię wyłożyć na półmisku, obłożyć warzywami i podawać zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 28.09.2015 22:36
Fajny pomysł - warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak