Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Surówka

kapusta pekińska 1 mała główka
pomidorki koktajlowe 10-15
awokado 1/2
seler naciowy 2 łodygi
kukurydza w puszce 1/2
dymki ze szczypiorkiem 1

Dressing

jogurt naturalny 150 g
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkuj, przełóż do miski.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym foto
2
Warzywa umyj, pomidorki przekrój na 2 lub 4 części, avokado w kostkę. Seler pokrój w cienkie talarki, cebulę i szczypior pokrój w talarki. Wszystkie warzywa wymieszaj w dużej misce.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym foto
3
Wymieszaj ze sobą składniki na dressing. Polej warzywa, przemieszaj i od razu serwuj.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.09.2015 08:44
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak