Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z mlekiem w proszku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag
ziemniaki 5 szt.
pieczarki 25 dag
kostka rosołowa 4 szt
mleko w proszku 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z mlekiem w proszku

Wykonanie:
Włoszczyznę, ziemniaki, pieczarki umyć, obrać pokroić. Następnie wrzucić do 1,5-2 litra wrzącej wody razem z kostkami rosołowymi i ugotować do miękkości. Mleko w proszku rozmieszać w małej ilości wody, dodać do zupy, doprawić do smaku, chwilę podgotować i posypać posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 27.09.2015 14:27
smacznie wygląda :)
pestka 27.09.2015 09:01
świetna propozycja
JulkaTomeczek 26.09.2015 23:52
Ciekawa zupka
gosia1988 26.09.2015 21:00
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak