Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy paprykarz z makreli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
makrela wędzona 1 duża
cebula 2 sztuki
oliwa do smażenia
sól i pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 200 gram
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy paprykarz z makreli

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oleju.
Krok 1 - Domowy paprykarz z makreli foto
2
Ryż gotujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Makrelę obieramy ze skóry i pozbawiamy ości. Makrelę rozdrabniamy widelcem. Dodajemy podsmażoną cebulę, ryż i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Domowy paprykarz z makreli foto
4
Doprawiamy do smaku papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy conajmniej godzinę w lodówce do schłodzenia.
Krok 3 - Domowy paprykarz z makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 26.09.2015 21:29
Domowy najlepszy :-) Robiłam kiedyś i jest naprawdę pyszny!
Jumper123 26.09.2015 11:56
świetny przepis
Róża1 25.09.2015 23:19
jednym słowem świetny pomysł !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak