Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w słodko-pikantnym sosie Madziarów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
oliwa 50 ml
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat 3 łyżki
sos Madziarów 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w słodko-pikantnym sosie Madziarów

Skrzydełka dokładnie myjemy i osuszamy. Mięso dokładnie nacieramy pikantną przyprawą do kurczaka oraz liściem lubczyku. Sos Madziarów mieszamy z oliwą z oliwek. Zalewamy nim mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kurczaka układamy w naczyniu i pieczemy w 200*C przez 40 minut. Często przewracamy mięso. Tak zamarynowane mięsko możemy również ugrillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagita 09.09.2015 16:48
Coś w sam raz dla mnie :)
inka2012 09.09.2015 16:27
apetycznie wygląda :)
Jumper123 09.09.2015 15:35
pyszne skrzydełka
Katarzyna/kate1980 09.09.2015 13:28
fajne skrzydełka
agnieszka214 09.09.2015 12:03
bardzo smakowicie wypieczone mniam
Maridka19 09.09.2015 08:57
Oj bardzo lubimy takie skrzydełko , pysznie podano :)
VioletoweKucharzenie 09.09.2015 08:43
Bardzo smaczne i proste do przygotowania skrzydełka w aromatycznym ostrym sosie pomidorowym z dodatkiem chilli, ze słodko kwaśnym posmakiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak