Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na barszcz do słoików na zimę

5.0
(55)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

buraki ćwikłowe 1 kg

Składniki na zalewę

woda 1/4 litra
ocet 3/4 litra
sól 1 łyżka
cukier 12 łyżek
pieprz 12 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na barszcz do słoików na zimę

Wykonanie:
Buraczki obgotować, obrać, pokroić i włożyć do wyparzonych słoików. Zagotować zalewę z przyprawami, zalać buraczki w słoikach, szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 08.09.2015 22:27
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak