Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki kokosowo orzechowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanka
orzechy włoskie 0,5 szklanki
pestki dyni 0,25 szklanki
płatki migdałowe 0,25 szklanki
syrop klonowy 2,5 łyżki

Porada

Orzechy i zarna można użyć dowolne. Zamiast syropu klonowego można użyć miodu.

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki kokosowo orzechowe

Kokos i orzechy umieścić w mikserze\rozdrabniaczu - rozdrobnić, dodać syrop klonowy, połączyć. Formować małe kuleczki (takie na jeden kęs), każdą zamoczyć w wodzie i obtoczyć w kokosie. Schłodzić w lodówce przed podaniem lub przed podkradaniem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.09.2015 23:51
SMACZNA PROPOZYCJA
Monika-twin 08.09.2015 17:54
REWELACJA I JAKIE ZDROWE.
dagita 08.09.2015 15:51
Pyszne kuleczki :)
Justi2401 08.09.2015 15:29
Wspaniałe, małe słodkości :)
Ola1young 08.09.2015 12:11
pyszny deserek :)
inka2012 08.09.2015 10:48
smacznie wyglądają :)
bertpvd 08.09.2015 09:50
przepiękne są te trufelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak