Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z parówkami i groszkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3,5 szklanki
kostka rosołowa 1,5
ryż 2 woreczki
por 1 duży liść
parówki 3 cienkie parówki
groszek konserwowy 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z parówkami i groszkiem

Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Do bulionu wsypujemy ryż i drobno posiekany por. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż ryż napęcznieje. Do ryżu dodajemy odcedzony z zalewy groszek oraz parówki pokrojone w plasterki.
Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Danie wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.09.2015 12:20
Prosto i smacznie obiadek gotowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak