Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czarną porzeczką
Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i posypać oczyszczoną i wypłukaną oraz odsączona czarną porzeczką.
Piec ok. 50 minut w 180stC.
jajko | 3 szt |
cukier | 1,5 szkl |
olej | 3/4 szkl |
mleko 3,2% | 3/4 szkl |
mąka pszenna | 3 szkl |
proszek do pieczenia | 2,5 łyżeczki |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
porzeczki czarne | 1/2 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: