Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt
musztarda 3 łyżeczki
kapusta włoska 1/4 główki
pomidory 2 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
mąka pszenna 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sos sojowy do smaku

Porada

Kotlety schabowe nadziewane włoską kapustą z pomidorami są bardzo smaczne, łatwe do przygotowania i efektownie wyglądają.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę włoską pokroić w kostkę i blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i 1/2 ząbka czosnku, wsypać kapustę, podsmażyć.
Krok 1 - Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą foto
2
Dodać pomidory, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Krok 2 - Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą foto
3
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 3 - Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą foto
4
Na przygotowane mięso włożyć porcje zimnego farszu.
Krok 4 - Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą foto
5
Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami.
Krok 5 - Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą foto
6
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 6 - Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą foto
7
Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem usunąć wykałaczki.
Krok 7 - Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 17.01.2016 21:54
kotlety idealne na obiad
MAR3STA 22.10.2015 21:27
z takim farszem są naprawdę wspaniałe
Megi 23.09.2015 07:58
wyglądają smakowicie, jest dużo pracy ale na pewno warto
Wafelek2601 06.09.2015 12:44
Pyszny pomysł
Jumper123 06.09.2015 11:21
wygląda pysznie
Aleksandra/Olcia 06.09.2015 10:31
ależ to apetycznie wygląda
olkaaa 06.09.2015 06:03
Ciekawy przepis.
monikaT83 05.09.2015 23:20
bardzo bardzo ciekawy pomysł:) dekoracyjny i pyszny:)
Renataj 05.09.2015 22:12
Doskonały pomysł i smakowity efekt:)
pajbek 05.09.2015 22:00
Pyszności :-)
Janina 05.09.2015 21:38
Super obiadek;)
Bernadeta1 05.09.2015 21:28
Na pewno są bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak