Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z morszczuka 4 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
marchew 2 szt
pieczarki 30 dkg
papryczka chili 1 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

do ryby

Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Pokrojoną w kostkę cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Marchewkę, pietruszkę i pieczarki zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać do cebuli, podsmażyć, zalać 1/2 szklanki wody i dusić ok. 20 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić o smaku.
Rybę obsypać przyprawami i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Warzywa ułożyć warstwami na przemian z rybą i odstawić do przegryzienia, najlepiej na całą noc. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 17.09.2015 22:22
Wersji z pieczarkami jeszcze nie jadłam. U mnie za to jest seler :)
irenka 17.09.2015 21:49
bardzo smaczna,uwielbiam
halina17 17.09.2015 21:02
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak