Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowo-pieczarkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 30 dag
pieczarki 20 dag
szalotka 1 sztuka
koperek 2 łyżki
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ogórek kiszony 2 sztuki
oliwki czarne 15 sztuk
gruszka 1 sztuka
majonez 1 łyżka
szynka parmeńska 10 plastrów
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowo-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Na tarce o grubszych okach należy zetrzeć dynię.
Krok 1 - Placuszki dyniowo-pieczarkowe  foto
2
Szalotkę i pieczarki pokroić w kostkę. Przesmażyć na maśle z dodatkiem soli.
Krok 2 - Placuszki dyniowo-pieczarkowe  foto
3
Wymieszać należy dynię z pieczarkami i szalotką. Dodać koper ,sól, pieprz,
Krok 3 - Placuszki dyniowo-pieczarkowe  foto
4
Do masy wsypujemy bułkę, mąkę, wbijamy jajka. Następnie smażymy placki na oleju.
Krok 4 - Placuszki dyniowo-pieczarkowe  foto
5
Gruszkę bez skórki, oliwki, ogórki kroimy w kostkę. Łączymy z pietruszką, majonezem. Porcje masy układamy na placku. Dekorujemy plasterkami szynki i oliwkami.
Krok 5 - Placuszki dyniowo-pieczarkowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.09.2015 23:47
rewelacyjny pomysł
gosia1988 16.09.2015 20:08
pyszności takie placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak