Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brotula pieczona w soli morskiej z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 3 szt (brotula)
tymianek 3 gałązki
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 1 kg
groszek zielony 1 szkl
marchew 3 szt
kalafior 30 dag
brokuł 30 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brotula pieczona w soli morskiej z warzywami

Ryby opłukać i osuszyć do środka włożyć tymianek.

Do naczynia żaroodpornego wsypać część soli, położyć ryby i zasypać solą tak by ryb nie było widać. Skropić wodą i piec w temp. 250 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu z soli zrobi się skorupka którą należy rozbić i wyjąć rybę.

Marchew obrać i pokroić w krążki. Ugotować z pozostałymi warzywami w lekko osolonej wodzie al dente.

Rybę podawać na warzywach z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 14:08
Zdrowo i pysznie.
Aleksandra/Olcia 16.09.2015 11:12
pyszności na obiadek
Jumper123 16.09.2015 10:40
pysznie to wygląda a do tego bardzo zdrowe
berys18 16.09.2015 10:08
zdrowo i pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak