Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ryba przekładana warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
masło 2 łyżki
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
ryż brązowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba przekładana warzywami

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać i pokroić w zapałkę. Ryż ugotować według informacji na opakowaniu.
Krok 1 - Pieczona ryba przekładana warzywami foto
2
Rybę oprószyć solą i pieprzem, pokroić na porcje.

Krok 2 - Pieczona ryba przekładana warzywami foto
3
Warzywa poddusić na maśle do miękkości. Pod koniec dodać natkę, sól, pieprz do smaku.

Krok 3 - Pieczona ryba przekładana warzywami foto
4
Kawałek ryby położyć na folii, na nią wyłożyć warzywa.
Krok 4 - Pieczona ryba przekładana warzywami foto
5
Przykryć drugim kawałkiem ryby i zawinąć w folię. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 20 minut.


Krok 5 - Pieczona ryba przekładana warzywami foto
6

Rybę wyjąć z folii, podawać na ryżu.
Krok 6 - Pieczona ryba przekładana warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.09.2016 19:37
Dobre rybne danie
gusia1000 17.09.2015 14:05
Lekkie jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak