Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filet z kurczaka 0,5 kg
gruszki 2 sztuki
cukinia 1 mała sztuka
ser mozarella 1 kulka
pieczarki 100 gram
cebula 1 mała sztuka
miód 1 łyżka
sól i pieprz 1 duża szczypta na plaster mięsa
Papryka ostra mielona Prymat 1 duża szczypta na plaster mięsa

dodatkowo

olej do smażenia 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
płatki migdałowe 100 gram
mąka pszenna 100 gram
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera

Kroki postępowania

1
Filety przecinamy na plastry, rozbijamy tłuczkiem do mięsa i posypujemy przyprawami.
Krok 1 - Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera foto
2
Pieczarki kroimy na plasterki , cebulę w kosteczkę. Cukinię obieramy i kroimy na cienkie paseczki. Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzany olej, przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy około 3-5 minut. Przekładamy farsz na mięso.
Krok 2 - Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera foto
3
Gruszki obieramy, pozbywamy środka nasiennego i przecinamy na mniejsze, długie paski. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy miód i karmelizujemy w nim gruszki przez około 5 minut.
Krok 3 - Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera foto
4
Gruszki wykładamy na plastry mięsa z warzywami, kładziemy po plasterku sera mozzarella.
Krok 4 - Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera foto
5
Dokładnie zwijamy mięso w roladkę. Można użyć wykałaczek.
Krok 5 - Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera foto
6
Roladki panierujemy najpierw w mące, jajku i bułce tartej z dodatkiem płatków migdałowych. Smażymy na wolnym ogniu aż nabiorą złotego koloru. Pozostawimy pod przykryciem przez 20 minut aby mięso doszło w środku.
Krok 6 - Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 15.09.2015 12:13
Bardzo dziękuję :)
Małgorzata Pin 15.09.2015 10:30
Ciekawe połączenie smaków.
Poison1988 15.09.2015 07:51
ciekawe połączenie w farszu, chętnie przetestuję :)
jagoda5913 15.09.2015 01:04
pomysł warty wypróbowania
Benita 14.09.2015 23:22
Ciekawa wersja roladek
Marta Ryżek-Kalkowska 14.09.2015 23:09
Nie zaprzeczam obiadek był smaczny :)
Skotka 14.09.2015 22:23
Pyszny obiad:)
Łukasz15 14.09.2015 22:16
Pyszne danie
2milutka 14.09.2015 21:48
Fajny przepis
mirosława4 14.09.2015 21:17
ciekawe to nadzienie
Ania321 14.09.2015 21:10
Coś pysznego :)
tomek18 14.09.2015 21:07
mm..pycha:)
pajbek 14.09.2015 21:07
Wyglądają pysznie :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 14.09.2015 20:24
Były przepyszne :)))))))
Iwusia 14.09.2015 20:09
spaniałe rolady
Renata9 14.09.2015 20:08
Świetne roladki z takimi smacznymi dodatkami :-)
wwwiolka 14.09.2015 20:07
Bardzo fajny przepis.
paulina2157 14.09.2015 20:00
smakowicie wyglądają
Stenka 14.09.2015 20:00
Interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak