Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po szwedzku (Raggmunk )

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
ziemniaki 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po szwedzku (Raggmunk )

Wszystkie składniki oprócz ziemniaków wymieszać na gładkie ciasto. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku, odcisnąć i dodać do ciasta. Wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i wyciągać na ręcznik papierowy. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 14.09.2015 10:45
Piękne placuszki :)
bertpvd 14.09.2015 10:15
klasycznie i smacznie :)
Aannkaa82 14.09.2015 09:40
Pyszne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak