Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone pod bezą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 - 3 sztuki
orzechy włoskie 50 gram
rodzynki 30 gram
płatki owsiane 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 30 gram
białko 3 sztuki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 9 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone pod bezą

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć, pokroić w ósemki i wyciąć gniazda nasienne. Naczynie do zapiekania cienko posmarować masłem i ułożyć jabłka.
Krok 1 - Jabłka pieczone pod bezą foto
2
Posypać cynamonem, płatkami owsianymi, rodzynkami i posiekanymi orzechami. Na wierzchu rozrzucić wiórki masła. Wstawić do piekarnika z temp. 180*C na 12 - 15 minut.
Krok 2 - Jabłka pieczone pod bezą foto
3
W między czasie ubić białka, pod koniec dodać partiami cukier z cukrem waniliowym. Na koniec dodać sok i mąkę. Wyjąć z piekarnika jabłka i wyłożyć na nie białka.
Krok 3 - Jabłka pieczone pod bezą foto
4
Wstawić z powrotem do piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 150 stopni na 15 minut. Później zmniejszyć do 130 stopni na 10 minut. Po upieczeniu schłodzić.
Krok 4 - Jabłka pieczone pod bezą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.01.2016 16:30
jaki super deser
adelajda 15.09.2015 11:50
lubię :)))
Babeczka35 14.09.2015 16:35
Bardzo pysznie:)
irenka 14.09.2015 14:02
przepyszny deser
Krystyna32 14.09.2015 10:07
pyszności :)
Mama niejadka 14.09.2015 08:57
Pyszne jabłuszka
Franciszek 14.09.2015 00:19
pyszny deser
mirosława4 13.09.2015 22:15
smaczny ten deser
Madzai 13.09.2015 22:11
Wygląda mega smacznie :)
misia53 13.09.2015 21:47
to musi być pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak