Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata musztardowo-miodowa do łososia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
skórka z cytryny odrobina
sos sojowy 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Porada

Do marynaty można dodać posiekaną pachnący koperek. * Grillowania na tańcach aluminiowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata musztardowo-miodowa do łososia

Olej połączyć z sokiem i skórką cytrynową, dodać sos sojowy, musztardę i miód. Wszystko wymieszać na jednolitą marynatę. Dodać biały pieprz.

Dzwonka lub filety łososia posolić solą morską, owinąć folią spozywczą i odstawić na godzinę do lodówki.
Potem zanurzyć w marynatę z obu stron, nakryć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin a nawet na cały dzień.

W trakcie grillowania smarować łososia marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak